Diabetes

Met goede opvolging en correcte zorg kun je genieten elk moment, ondanks diabetes. Deze chronische ziekte treft jonge zowel als oudere mensen. De juiste zorg op het juiste ogenblik krijgen is cruciaal.

Hoe kunnen we jou helpen

De verzorging van diabetes aan huis brengt veel voordelen mee. Je neemt altijd een gecontroleerde hoeveelheid van je medicatie, waardoor je niet opeens te veel of te weinig bloedsuiker aanmaakt. De thuisverpleegkundigen van Altrio hebben een brede kennis in dit domein en zullen ook je graag informeren en ondersteunen bij de zelfzorg, voeding en levensstijl.

De verzorging van diabetes of suikerziekte aan huis bestaat uit bestaan drie taken:

  • je glycemie wordt gecontroleerd.
  • hulp bij het toedienen van insuline
  • het klaarzetten van orale medicatie
  • advies over gezonde voeding & leefstijl

Voor specifieke zorgen of vragen kun je altijd terecht bij onze diabeteseducatoren. Zit je in het voor- of zorgtraject diabetes? Dan heb je onder bepaalde voorwaarden recht op diabeteseducaties door een diabeteseducator. Ook als je niet in het voortraject opgenomen bent, kan je terecht bij Altrio terecht voor educaties. Deze zijn altijd op voorschrift van de arts.

 

 

Altrio factureert jouw verzorging rechtstreeks aan je ziekenfonds. Voor de meeste zorgen hebben we daarvoor een doktersvoorschrift nodig.

Jouw vertrouwde verpleegkundige en de leden van jouw team verzorgen je elke dag, ook ‘s nachts, tijdens het weekend en op feestdagen. Afhankelijk van je zorgbehoefte komen we meerdere keren per dag.

  • Bij elk bezoek leest de verpleegkundige je elektronische identiteitskaart (eID) in. Hou ze klaar.

 

  • Elke verpleegkundige brengt zelf basismateriaal voor verzorging Het kan zijn dat je aantal zaken zelf moet voorzien (medicatie, specifieke verbanden…). Bij je aanvraag en bij je eerste verzorging krijg je hierover meer info.

 

  • Bij een eerste bezoek van de thuisverpleegkundige leg je ook enkele klevertjes van je ziekenfonds klaar.