Een beweging van gelukbrengers

Bij Altrio streven we als zelfstandige zorgspecialisten ernaar om elke dag echte gelukbrengers te zijn voor onze patiënten. “We geloven in de kracht van positieve empathische verbinding en trachten elke dag elke patiënt ten volle te ondersteunen in zijn of haar autonomie, unieke persoonlijkheid en eigen levensdoelen. Een patiënt is immers naast een zorgvrager een prachtig individu waar we elke dag de kans krijgen om een steentje bij te dragen aan echt levensgeluk. We beschouwen het daarbij als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om als beweging in te zetten op werkelijke empowerment van onze patiënten.”

Goedemorgen! Hoe gaat het echt met u vandaag?

Bij elke zorg is het het belangrijkst hoe een patiënt zich voelt en hoe we daar een meerwaarde voor kunnen betekenen. Door de (tijdelijke) zorgafhankelijkheid is de patiënt immers geïmpacteerd in zijn geluksbeleving. Als zelfstandige zorgspecialisten nemen we de tijd om hier bij stil te staan. Tijd maken om écht te luisteren, samen koffie te drinken, samen een krant te lezen, foto’s met geliefden te bekijken, een kaartje te leggen… Er zijn ontelbare manieren om met kleine gebaren een groot verschil te maken. We willen daarin een positief voorbeeld vormen.

 

De spiegel van de lach

Alles start daarbij met positieve energie. We zijn dan ook een zorgfamilie van optimisten, die het leven bij de hand nemen en met een volle glimlach de dag aanvatten. Want wie positieve energie uitstraalt, kan dat ook overbrengen op anderen. En zo proberen we elke dag voor onze patiënten een lichtpunt te vormen. Het is namelijk in die momenten van connectie dat we als zorgfamilie echt aandacht kunnen hebben voor het levensgeluk van de patiënten. En er is niets zo aanstekelijk als de kracht van een oprechte glimlach.

HEB JE EEN VRAAG?

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

"*" indicates required fields

Ik ben een...*